Nederland

ABO Wind Nederland, Uw partner voor het realiseren van duurzame energie projecten.

Bedrijf

ABO Wind is een toonaangevende specialist op het gebied van duurzame energie in Europa. Sinds 1996 hebben we wind- en zonne-energieprojecten en biogasinstallaties ontwikkeld en verkocht met een totale capaciteit van meer dan 3.000 megawatt. Meer dan de helft van deze installaties is gebruiksklaar opgeleverd. Gedurende de exploitatie verzorgt ABO Wind het operationele beheer, het onderhoud en andere technische diensten.

Momenteel zorgen de ruim 600 hooggekwalificeerde werknemers van ABO Wind voor het plannen, ontwerpen, financieren, bouwen en optimaliseren van energieprojecten in 16 landen. Wij realiseren projecten met een totale jaarlijkse investering van ongeveer 500 miljoen euro.

ABO Wind wereldwijd

Ontwikkeling en implementatie

In nauwe samenwerking met lokale partners ontwikkelt en implementeert ABO Wind wereldwijd wind- en zonne-energieprojecten. We nemen projecten aan in alle fasen van de ontwikkeling en zorgen ervoor dat deze met succes worden afgerond. Onze ervaren interne afdelingen verzorgen alle stappen van de projectontwikkeling en -implementatie op professionele en efficiënte wijze, inclusief bouw en netaansluiting.

Locatiekeuze en planning

Projectontwikkeling begint met de keuze en beoordeling van de locatie. Onze eigen haalbaarheidsstudies, locatieonderzoeken en prognoses leveren informatie op over de opbrengst. Onze planningsteams laten in een vroeg stadium de nodige effectbeoordelingen uitvoeren met betrekking tot geluidsemissie en flora en fauna. Dit zorgt ervoor dat het goedkeuringsproces vlot verloopt.

Techniek en bedrijfsklare oplevering

Onze elektrotechnici bepalen het meest efficiënte punt voor de netaansluiting. Als het nodig is, bouwen zij een nieuw onderstation. Onze ervaren civiele ingenieurs beheren, begeleiden en coördineren alle aspecten van de bouw van wind- en zonneparken. Zij zorgen ervoor dat aan alle tijdsplanningen, kwaliteitsnormen en kostenspecificaties wordt voldaan.

Projectfinanciering

Goede financiering is de basis van ieder duurzame-energieproject. Onze zakelijke experts onderhandelen met banken en investeerders en zorgen dat er vergoedingen zijn voor de schone elektriciteit, bijvoorbeeld via aanbestedingen, subsidies of stroomafnameovereenkomsten.

Capaciteitsverhoging

ABO Wind koopt oudere windparken op, ontmantelt de turbines en vervangt deze door moderne, efficiëntere turbines.

Exploitatie en onderhoud

Wij nemen structurele verantwoordelijkheid voor het succes van onze projecten. Via het interne operationele beheer van ABO Wind worden de beschikbaarheid en elektrische output geoptimaliseerd. Door middel van 24/7-monitoring op afstand merken wij schade in een vroeg stadium op, waardoor we de downtime kunnen beperken. Ons vooruitziende commerciële beheer en onze toekomstgerichte financiële planning zijn ook cruciaal voor economisch succes. Onze ervaren onderhoudstechnici verzorgen het volledige of gedeeltelijke onderhoud van de installaties. Ook repareren en vervangen zij tandwielkasten en andere grote onderdelen. Met innovatieve producten als het 'ABO Lock' voor toegangscontrole worden werkstromen geoptimaliseerd. Onze technici onderzoeken en beoordelen tandwielkasten, rotorbladen, masten en fundaties.

Opslag en hybride energiesystemen

Naarmate een groter gedeelte van de elektriciteitsproductie uit duurzame energie bestaat, wordt opslag steeds belangrijker. In gebieden waar zich geen of een zwakke netinfrastructuur bevindt, implementeert ABO Wind hybride energiesystemen. Hierbij wordt zonne- en/of windenergie gecombineerd met opslageenheden zodat er een zelfstandig klimaatvriendelijk energiesysteem ontstaat. ABO Wind analyseert de vraag naar energie, plant het optimale systeem en installeert de turbines zodat deze bedrijfsklaar zijn. Daarnaast werkt onze onderzoeksafdeling aan demonstratieprojecten voor de opslag van elektriciteit, bijvoorbeeld als waterstof, dat vervolgens als brandstof of door de lokale industrie kan worden gebruikt.

Financiële participatie draagt bij aan acceptatie

Ruim 20 jaar geleden bouwde ABO Wind zijn eerste cooperatieve windpark. Sindsdien hebben we geintereseerden tal van mogelijkheden gegeven om financieel van onze projecten te profiteren. Een brede financiële basis draagt bij aan de acceptatie van duurzame-energieprojecten.

Zo'n 10.000 particulieren hebben geïnvesteerd in door ABO Wind opgezette projecten en bedrijven, bijvoorbeeld in de vorm van stille vennootschappen, coöperatieve aandelen, crowdfunding, winstdelen en achtergestelde leningen.

 

 

Mocht u meer willen weten over onze diensten dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

ABO Wind Nederland BV
Fred. Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam
+31 (0) 20-2093878 
nederland(at)abo-wind.de
www.abo-wind.nl

 

Dochteronderneming van:
ABO Wind AG
Unter den Eichen 7 · 65195 Wiesbaden · Duitsland
+49 611 267 650 
kontakt(at)abo-wind.de
www.abo-wind.com/en

Contact

Edward Koenen

Edward Koenen

Tel. +49 611 267 65-752
Fax +49 611 267 65-599
edward.koenen(at)abo-wind.de

Abel deVoogd

Abel de Voogd

Tel +31 (0)6 11 46 41 32
a.devoogd(at)abo-wind.com